Mauricio Pochettino har forlatt Billige Chelsea Fotballtrøyer etter kun én sesong, bekrefter klubben i en uttalelse tirsdag.

Kilder sier til ESPN at Pochettino, 52, forlot klubben etter samtaler med medeier Behdad Eghbali og sportsdirektørene Paul Winstanley og Laurence Stewart de siste 48 timene.

Pochettino, som også offentlig bekreftet at han spiste middag med medeier Todd Boehly på fredag, ledet Chelsea til en sjetteplass i Premier League, Carabao Cup-finalen og FA Cup-semifinalen i løpet av sin ensomme sesong.

Kilder insisterte på at selv om Pochettino hadde et år igjen av kontrakten, var avgjørelsen minnelig fra begge sider.

Stewart og Winstanley sa i en uttalelse fra klubben: «På vegne av alle i Chelsea ønsker vi å uttrykke vår takknemlighet til Mauricio for hans tjeneste denne sesongen. Han vil være velkommen tilbake til Stamford Bridge når som helst, og vi ønsker ham lykke til i hans fremtidige trenerkarriere.»

sa Pochettino: «Takk til eiergruppen og sportsdirektørene i Chelsea fotballdrakter barn for muligheten til å være en del av denne fotballklubbens historie. Klubben er nå godt posisjonert til å fortsette å bevege seg fremover i Premier League og Europa i årene som kommer.»

Pochettinos trenerteam - Jesus Perez, Miguel d'Agostino, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino - har også alle forlatt klubben.

Kilder sier til ESPN at det har vært splittelse i Chelsea-hierarkiet over hvorvidt de skal fortsette med Pochettino eller ikke, etter en skuffende sesong der de havnet midt på tabellen til tross for at de har brukt 1 milliard pund (1,27 milliarder kroner) på nye spillere siden overtakelsen av Boehly-Clearlake Capital i mai 2022.

Kilder sa til ESPN at Boehly ønsket å beholde Pochettino, men Eghbali ønsket å erstatte ham med en ny trener.

 

Marokko Fotballdrakt

Pochettinos frustrasjon over den pågående usikkerheten rundt fremtiden hans hadde smittet over på pressekonferansene hans den siste tiden, hvor han insisterte på at det «ikke ville være verdens undergang» om han forlot Chelsea.

Kilder fortalte ESPN at spillerne holdt en samling med familiene på stadion i timene etter søndagens seier over Bournemouth, og ingen der ble fortalt at Pochettino ville forlate klubben.

Tirsdagens avgjørelse kommer etter at klubben holdt en evaluering etter sesongen. The Blues avsluttet sesongen med fem strake seire og kun ett ligatap på 15 kamper, men frustrasjonene på begge sider var allerede godt etablert.

Kilder sa at Chelsea forventet raskere fremgang under Pochettino, med tanke på de betydelige investeringene i spillere, mens argentineren var bekymret for den daglige driften av klubben og mangelen på klarhet i planleggingen fremover.

Det er foreløpig uklart hvem Chelsea fotballdrakter dame vil velge som Pochettinos erstatter. Kilder sier til ESPN at klubben trolig vil se etter en yngre trenerprofil, og Kieran McKenna, som har ledet Ipswich Town tilbake til Premier League for første gang på 22 år etter to opprykk på rad, er ett av navnene som har blitt satt i forbindelse med dette.

Roberto De Zerbi er en fri agent etter å ha forlatt Brighton, mens Sporting CP-sjef Ruben Amorim tidligere har tiltrukket seg interesse fra flere Premier League-klubber, inkludert West Ham. Kilder sier til ESPN at Amorim (39) er beundret på Stamford Bridge.

Sporting CP-president Frederico Varandas insisterte denne uken på at Amorim blir i den portugisiske klubben neste sesong.